Agenda

De Tree of Life: een krachtige methodiek in de dialoog met mensen en jongeren op de vlucht

Datum: 
woensdag 20 maart 2019 - 13u30 tot 16u30
Locatie: 
Vormingscentrum Guislain – Campus Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
Organisatie: 
Vormingscentrum Guislain ism Odisee

Situering

De methodiek ‘Tree of life’, en bij uitbreiding ‘Forest of Life’ vindt zijn oorsprong in het narratieve gedachtengoed en gebruikt de boom als creatieve metafoor voor het leven.

Inhoud en methodiek

Via het tekenen van ‘de boom van mijn leven’ worden kinderen en jongeren uitgenodigd om te verhalen over vroeger en nu en over de toekomst, over het leven daar, hier en onderweg. Deze methodiek beoogt om de focus te verleggen van trauma naar verbinding en veerkracht.

Voorafgaand aan de methodiek wordt ingegaan op de betekenis van trauma in de ontwikkeling van kinderen en jongeren op de vlucht en de verschillende fasen die leiden tot herstel. Na de bijscholing kunnen de deelnemers zelf van start met het inzetten van de methodiek in de eigen werksetting, zowel binnen individueel als groepsverband.

Lesgever

Claire Wiewauters is als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen en doceert aan de opleiding Gezinswetenschappen van de Hogeschool Odisee. Zij is auteur van het boek ‘Een week mama, een week papa? wat kinderen bij een scheiding ècht nodig hebben’ (Lannoo 2014). Haar expertise en onderzoek situeren zich in de situatie van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties: het inzetten op veerkracht en vergroten van actorschap.

Inschrijving

Inschrijven gebeurt online via de website https://agenda.vormingscentrumguislain.be/

Na uw online inschrijving ontvangt u eerst automatisch een overzicht van uw inschrijvingsgegevens. Uw inschrijving is echter pas definitief nadat u een schriftelijke bevestiging via mail van één van onze medewerkers ontvangen heeft.

Prijs (koffie en infomap inbegrepen)

Standaard: 45 euro per persoon

Studenten: 20 euro per persoon (Naam universiteit/hogeschool + departement + studentennummer vermelden bij inschrijving aub!)