Agenda

Dementiezorg in diversiteit

Datum: 
donderdag 07 november 2019 - 09u00 tot 16u30
Locatie: 
Brussels Hoofdstedelijk Parlement, Lombardstraat 69, 1000 Brussel
Organisatie: 
Diverse Elderly Care

De voorbije vier jaar hebben Saloua Berdai-Chaouni en Ann Claeys onderzoek gevoerd naar dementiebeleving en dementiezorg bij ouderen met een migratie-achtergrond. Ze nodigen u graag uit naar de studiedag rond de resultaten en de lessen die ze geleerd hebben uit dit unieke onderzoek.

Dr. Anne Morelli, historica en professor emeritus van de ULB schetst in de inleiding de historische context van arbeidsmigratie in België. We laten twee mantelzorgers aan het woord. Dr. Liesbeth De Donder, professor Agogische wetenschappen aan de VUB en dr. Sophie Withaeckx, coördinator RHEA, VUB, geven vanuit hun expertise een reflectie op de resultaten van ons onderzoek. Muziektherapeute Yesim Saltik geeft een toelichting over interculturele muziektherapie bij ouderen met dementie en zorgt voor een muzikaal intermezzo. In een panelgesprek laten we Brusselse beleidsmakers aan het woord over de manier waarop zij hun visie op dit thema de komende regeerperiode zullen omzetten in beleidsacties.
 
VRT-journaliste Yasmina El Messaoudi is uw gastvrouw voor de dag. Er is de hele dag simultaanvertaling Nederlands/Frans voorzien.

Het volledige programma vindt u hier. Op de website kunt u ook de flyer downloaden. Deel deze uitnodiging gerust in uw netwerk.

Inschrijving

Schrijf je in via deze link

Prijs: 50 euro