Agenda

Diverse Topics voor de thuiszorg:diversiteit-moeilijk gedrag-sondevoeding

Datum: 
dinsdag 19 november 2019 u (Hele dag)
Locatie: 
Turnhout, Hivset Campus, Herentalsstraat 70
Organisatie: 
Hivset ism Expertisecentrum Door Elkaar

Tijdens deze 3-delige vorming voor de thuiszorg bieden wij 3 topics aan die voor elke thuisverpleegkundige onontbeerlijk zijn, de dag van vandaag.
Deze drie topics zijn: sondevoeding, diversiteit in de thuiszorg en omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag bij mensen met dementie.

Programma

Dag 1: Sondevoeding (docent: Herman Daems)

Dag 2: Diversiteit in de thuiszorg (docente: Lieve Lenaerts)
In deze workshop gaan we op een heel interactieve manier aan de slag met de diversiteit bij zorgvragers: hoe communiceren met anderstaligen? Wat met familie, hoe reageren op vreemde uitspraken? Hoe cultuur en verschillen in religie overbruggen?...

Dag 3: Moeilijk hanteerbaar gedrag bij mensen met dementie (docente: Chris Francken)
Vele mensen met dementie stellen in de loop van hun dementieproces gedurende een tijd gedrag dat voor de zorgverlener moeilijk te hanteren is. Er ontstaat verbaal of fysiek agressief gedrag, roepen, doolgedrag,....Wanneer we er vanuit gaan dat elk gedrag, ook moeilijk hanteerbaar gedrag, een manier van communiceren is, is het de uitdaging om op zoek te gaan naar wat ze ons ermee willen vertellen. Door het gedrag vanuit verschillende mogelijke invalswegen te bekijken, kan dit leiden tot inzicht en mogelijks een andere manier van omgaan met. 

Doelgroep

Verpleegkundigen 

Data

19/11/2019, 9/12/2019 en 16/01/2020

Inschrijving

Je kan je inschrijven via deze link.

Maximum aantal deelnemers: 15

Kostprijs: 120 euro