Agenda

(Op)groeien in diversiteit

Datum: 
donderdag 20 februari 2020 - 19u30
Locatie: 
Romaanse Poort, 3000 Leuven
Organisatie: 
Motief i.s.m. Vormingplus Oost-Brabant, Bibliotheek Tweebronnen Leuven, School Zonder Racisme en andere partners – Met dank aan Stad Leuven

Werken aan een positief zelf- en mensbeeld

Onze samenleving wordt alsmaar diverser en daagt ieder van ons uit om met die diversiteit om te gaan, zowel op het werk als in de vrije tijd. Voor veel jongeren is die superdiverse en veranderende samenleving een vanzelfsprekendheid -ze hebben nooit een andere werkelijkheid gekend. Maar hoe speel je daar op in als als ouder, jeugdwerker of leerkracht?

Het tool- en handboek ‘Positieve identiteitsontwikkeling met (moslim)jongeren’ van vzw Motief biedt visie en instrumenten aan en focust daarbij niet enkel op (moslim)jongeren, maar op ieder die wil groeien in diversiteit. Het is op die manier een leidraad voor iedereen die een stapje achteruit wil zetten om na te denken over levensbeschouwelijke diversiteit en de eigen positie hierbij.

Tijdens een panelgesprek reflecteren eerstelijnswerkers en experts over de thematiek vanuit de eigen praktijkervaring en onderzoek. We bespreken a.d.h.v. cases hoe dit in Leuven op de agenda verschijnt. Deze avond richt zich niet enkel tot eerstelijnswerkers, maar tot iedereen die op een positieve manier met levensbeschouwelijke diversiteit aan de slag wil gaan.

Inschrijving

Je kan je inschrijven via Motief vzw.

Deelname is gratis.