Honor Related Violence - A new social psychological perspective. | Boek

Wat?

De media, maar ook onderzoekers of overheidsinstellingen, schreven al pagina’s vol over eergerelateerd geweld. Maar zelden preciseren ze wat ‘eer’ dan wel wil zeggen. In ‘Honor related violence’ problematiseert Robert Ermers die vaagheid. Want hoe kan je besluiten of het bij een bepaald misdrijf om eer gaat als je daar geen criteria voor hebt? En hoe kan je eergerelateerd geweld proberen voorkomen als je niet begrijpt wat eer inhoudt? 

In dit boek vind je de laatste stand van zaken met betrekking tot eergerelateerd geweld. De auteur geeft een antwoord op vragen als: Wat is eer? Waarom maken sommigen onderscheid tussen eer van westerlingen en niet-westerlingen? Hoe kunnen eer- en bloedwraak verklaard worden?

Wie?

Auteur Rob Ermers is turkoloog en arabist. Hij is als gastonderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij heeft een eigen consultancybureau (Midden-Oosten Perspectief) dat adviezen en trainingen verzorgt over eer, eergerelateerde zaken en de culturen van het Midden-Oosten, hoofdzakelijk voor politie, justitie, maatschappelijk werk en Veilig Thuis, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Hij is ook de auteur van ‘Eer en eerwraak: definitie en analyse’ (2007) en ‘Werkboek eergerelateerd geweld’ (2010). 

Bestellen?

Je kan het boek aankopen via de website van de uitgeverij.

Gedetailleerde productinfo:

  • Uitgeverij: Taylor & Francis Ltd
  • Jaar van uitgave: 2018
  • ISBN: 9781138749191
  • Aantal pagina’s: 344
  • Richtprijs: 35,99 Britse Pond (paperback)