Veerkracht in beweging. Dynamieken van vluchtelingengezinnen versterken | Boek, Onderzoek

Wat?

Gezinnen op de vlucht hebben veel achtergelaten om een veiliger bestaan op te zoeken. Hun verlieservaringen dragen ze mee, over grenzen heen. In het land van aankomst wachten weer nieuwe uitdagingen. Ingrijpende gebeurtenissen, en toch reageren deze gezinnen vaak heel dynamisch en veerkrachtig.

In dit boek gaan de auteurs op zoek naar wat een divers-sensitieve invulling van veerkrachtig handelen kan zijn, met oog voor de persoonlijke, relationele en contextuele dynamieken in en rond het gezin. 

Het boek schetst hoe professionals en vrijwilligers de dynamieken en krachten van gezinnen kunnen (h)erkennen, valideren en versterken. 

Voor wie?

Een basiswerk voor al wie met vluchtelingen werkt, van praktijk tot beleid.

Wie?

Mieke Groeninck, Patrick Meurs, Dirk Geldof, Claire Wiewauters, Kaat Van Acker, Ward De Boe & Kathleen Emmery, onderzoekers en lectoren van Odisee Hogeschool.

Bestellen? 

Tegen de prijs van 20 euro (+ 4,5 euro verzendingskosten binnen België) kan je dit boek bestellen bij Odisee, kenniscentrum gezinswetenschappen.

Gedetailleerde productinfo:

  • Uitgever: Garant Uitgevers nv
  • Jaar van uitgave: 2019
  • ISBN: 9789044136791
  • Aantal Pagina's: 252

Het boek is het onderzoeksresultaat van het PWO-project 'Veerkracht ondersteunen bij ouders en kinderen van vluchtelingengezinnen' van Hogeschool Odisee. Daarnaast werd in het project ook een gespreksmethodiek ontwikkeld in de vorm van een geïllustreerde verteldoos.