Wortelen in nieuwe aarde. Een vertelspel over vertrekken en aankomen | Methodiek; Spel

Wat? 

Het vertelspel ‘Wortelen in nieuwe aarde is een prachtig geïllustreerde doos met vertelkaarten over vertrekken en aankomen’. Het spel verbeeldt de metafoor van een boom die vertrekt uit het land waar hij opgroeit en moet wortelen in nieuwe aarde. De methodiek kan helpen om in gesprek te gaan met kinderen en jongeren over hun ervaringen voor, tijdens en na de vlucht. Het kan ook breder ingezet worden, bijvoorbeeld voor kinderen en jongeren na migratie in brede zin, bij andere ingrijpende (gezins)transities of om andere kinderen en jongeren in contact te brengen met de ervaringswereld van deze kinderen.

Voor wie?

Voor wie wil werken met vluchtelingengezinnen, in de context van opvang, onderwijs, hulpverlening en therapie.

Wie?

Claire Wiewauters en Kaat Van Acker verbonden aan Hogeschool Odisee; Marie Van Praag, illustratrice

Bestellen?

Tegen de prijs van 20 euro (+ 4,5 euro verzendingskosten binnen België) kan je dit spel bestellen bij Odisee, kenniscentrum gezinswetenschappen.

Gedetailleerde productinfo:

  • Geproduceerd i.s.m. Studio Sesam vzw 
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal geïllustreerde vertelkaarten: 30

De verteldoos werd ontwikkeld binnen het PWO-project 'Veerkracht ondersteunen bij ouders en kinderen van vluchtelingengezinnen' van Hogeschool Odisee. Ook kan je de onderzoeksresultaten van het project nalezen in het boek 'Veerkracht in beweging. Dynamieken van vluchtelingengezinnen versterken'.