Agenda

4 strategieën om je organisatie te kantelen naar interculturaliteit (collegagroep - 4 dagen)

Datum: 
maandag 31 mei 2021 - 09u30 tot 16u00
Locatie: 
Socius
Organisatie: 
Socius

Wat?

Of het nu gaat om de plaatsen waar we wonen, werken, leren of vrije tijd doorbrengen: solidariteit in superdiversiteit vereist van ons allemaal een engagement om het status quo in vraag te stellen en een transformatie van bestaande structuren te overwegen. De vraag naar meer interculturaliteit is voor veel organisaties een participatievraag: hoe laten we een meer divers publiek deelnemen aan onze werking? Dit is het vertrekpunt voor veel organisaties, maar om tot een wendbare organisatie in een superdiverse samenleving te komen is meer nodig. Een kanteling naar interculturaliteit vraagt een transformatie van beleidskeuzes tot organisatiepraktijk. 

In een screencast (beschikbaar vanaf 17 mei) lichten we vier principes toe die jullie kunnen inspireren bij dit transformatieproces. Van hieruit maken we de link naar vier beleidsdomeinen waarop deze transformatie zich kan enten: visievorming (31 mei), communicatiebeleid (11 oktober), personeelsbeleid (14 juni) en samenwerkingen (29 november). Tijdens de 4 bijeenkomsten van deze collegagroep gaan we hier verder op in en verkennen we samen hoe je deze transformatie kan realiseren. 

Via uitwisseling en intervisie bepalen jullie de inhoudelijke accenten bij deze thema’s. We maken tijdens de sessies ook ruimte voor toepassing en reflectie op de visieontwikkeling van jouw eigen organisatie.

Waar en wanneer?

De collegagroep komt samen op 31 mei, 14 juni, 11 oktober en 29 november in zaal Brel van Socius (Sainctelettesquare 19 in Brussel). Telkens op maandag van 9u30u. tot 16u.

Begeleider?

De begeleiding is in handen van Socius-stafmedewerkers Silke Jaminé en Paco Sanogo. Bij hen kan je ook terecht voor meer informatie: Silke.Jaminé@socius.be, Paco.Sanogo@socius.be.

Prijs?

De deelnameprijs bedraagt 280 euro. Het maximum aantal deelnemers is 10.

Inschrijven?

Willen jij en je collega's aan de slag? Registreer je dan hier.