Agenda

Christopher Sebastian: een ontmoeting op het kruispunt

Datum: 
zaterdag 10 oktober 2020 - 14u00
Locatie: 
Exacte locatie volgt binnenkort
Organisatie: 
Motief vzw i.s.m. partners

Wat hebben racisme, homofobie, feminisme en de strijd om dierenrechten met elkaar gemeen?

Wat?

Op zaterdag 10 oktober nodigt Motief Christopher Sebastian uit voor een keynote lezing over het kruispunt waarop verschillende strijdterreinen elkaar ontmoeten.

In een panelgesprek achteraf onderzoeken we hoe ook in Vlaanderen deze strijdterreinen zich soms naast elkaar lijken te ontwikkelen. Samen met een aantal nieuwe activistische en oude bekende bewegingen bekijken we hoe we kunnen toewerken naar een meer gedeelde strijdkracht om de status quo uit te dagen. 

Wie?

Christopher Sebastian is auteur, spreker en docent van o.a. het graduaatsvak Power, Oppresion and Privilege aan Columbia University. Hij is mede-oprichter van VGN, een nieuwskanaal over veganisme en emancipatorische bewegingen. Sebastian focust zich in zijn werk op kruispuntdenken. Hij argumenteert immers dat verschillende strijden die de heersende status quo uitdagen, gelijkaardige structuren vertonen: ook al hebben verschillende bewegingen van elkaar verschillende eisen en noden, toch vertonen de patronen van onderdrukking, die verschillende gemarginaliseerde en minderheidsgroepen ervaren, heel wat punten van gelijkenis.

Door wie? 

Het event is een initiatief van Motief vzw, een vormingsinstelling gespecialiseerd in het thema levensbeschouwing in de samenleving.

Inschrijven?

Je kan je hier aanmelden om op de hoogte gehouden te worden wanneer de locatie bekend is en de ticketverkoop van start gaat.

Vragen i.v.m. je inschrijving of het programma? Contacteer administratie@motief.org en vermeld het cursusnummer: 101 500