Agenda

gratis webinar Kies voor een diverse organisatie

Datum: 
donderdag 22 april 2021 - 13u30
Locatie: 
Webinar
Organisatie: 
Vlaams Platform Sterk Sociaal Werk

Het laatste webinar in de reeks rond diversiteit gaat in op het diversiteitsbeleid in organisaties. Hoe is het gesteld met de diversiteit in middenveldorganisaties? Wat wijst onderzoek hierover uit? Hoe kan je hier dan concreet mee aan de slag gaan? Welke tool kan je hiervoor gebruiken? Verschillende sociaalwerkpraktijken hebben dit thema al ter harte genomen. Welke tips en tricks kunnen zij met ons delen?

Het webinar richt zich specifiek op kaderfuncties (teamverantwoordelijken, leidinggevenden, directie, bestuurders…), profielen die een rol kunnen opnemen in de uitbouw van een diversiteitsbeleid in hun organisatie.

Programma

10u00 – 10u15  Verwelkoming

10u15 – 11u00  Stand van zaken van het diversiteitsbeleid in middenveldorganisaties
Sarah Elloukmani en Fatima Laoukili (beiden UAntwerpen) lichten hun onderzoek naar het diversiteitsbeleid in middenveldorganisaties toe. Cijfers worden aangevuld met citaten van concrete sociaalwerkorganisaties.

11u00 – 11u10  Pauze

11u10 – 11u15 Inleiding deel twee

11u15 – 12u15  Interview – Waarom kies je als directeur resoluut voor een divers-sensitieve organisatie?
Luc D’Affnay (De Touter) en Ilse Hacketal (Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad) kozen een aantal jaar terug resoluut voor een divers-sensitieve organisatie. Waarom hebben zij die keuze gemaakt? Wat gaf de doorslag? Wat zijn de lessons learned? Zij worden geïnterviewd door Nico Bogaerts (Sociaal.Net).

12u15 – 12u30  Afronden voormiddaggedeelte

13u30 – 15u00  Keuze uit verschillende workshops

Meer info: https://departementwvg.be/ssw/kalender

Inschrijven kan tot en met maandag 19 april 2021 via deze link.