Agenda

Maatschappelijke kwetsbaarheid en waar kwetsbaarheden kruisen

Datum: 
dinsdag 27 oktober 2020 - 09u30 tot 16u00
Locatie: 
Solidagro, Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas
Organisatie: 
Uit De Marge vzw

Wat?

In het jeugdwelzijnswerk werken we met kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Zij worden gekwetst in interactie met verschillende instellingen zoals het onderwijs, de arbeidsmarkt, politie, enz. Ze worden bovendien na elke kwetsing nog kwetsbaarder.

De identiteit van kinderen en jongeren wordt daarbij bepaald door heel wat factoren: geslacht, etniciteit, socio-economische positie, … Ze vormen de basis voor onze privileges en kwetsbaarheden. Bij heel wat kinderen jongeren kruisen verschillende kwetsbaarheden en worden ze extra kwetsbaar. Ook privileges kunnen relatief zijn: “Wat ben ik met mijn ‘wit privilege’, als ik arm ben?”. Het kruispuntdenken zoomt daarop in.

Tijdens deze vorming gaan we dieper in op wat maatschappelijke kwetsbaarheid betekent, hoe dat het leven van kinderen en jongeren kleurt, wat kruispuntdenken inhoudt en hoe beide zaken zich verhouden tot elkaar.

Na deze vorming verwerf je volgende competenties:

  • Je hebt inzicht in de theorie van de maatschappelijke kwetsbaarheid.
  • Je krijgt inzicht in het kruispuntdenken.
  • Je kan de theoretische kaders toepassen op cases en je eigen werkcontext.

Inschrijven?

Inschrijven voor 21 oktober 2020 kan via deze inschrijvingslink. De prijs bedraagt €45 voor leden, €60 voor niet-leden sociaal werk en €120 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.