Agenda

Tweedaagse vorming Toegang tot gezondheidszorg voor vreemdelingen

Datum: 
dinsdag 08 juni 2021 - 09u30 tot 12u30
Locatie: 
Online
Organisatie: 
Agentschap Integratie & Inburgering

Overzicht van de verschillende betalingsregelingen voor medische zorg, gerelateerd aan de verschillende verblijfssituaties van vreemdelingen.

Voor wie?

Professionals die in hun werking concreet met vragen van vreemdelingenrecht in aanraking komen. Ook vrijwilligers bij een hulporganisatie kunnen deelnemen (eerste 5 kunnen gratis inschrijving vragen). Voorkennis is niet vereist. Bij twijfel over doelgroep of voorkennis, neem gerust contact op.

Wanneer?

Dinsdag 8 en donderdag 10 juni 2021, telkens van 9.30 uur 12.30 uur. 

Waar?

We bieden deze vorming op digitale wijze aan. Dit gebeurt via ‘Microsoft Teams’, u kan deze tool gratis downloaden. Enkele dagen vóór de vorming ontvang je een link waarmee je deze vorming kan volgen.

Prijs

50 euro

Programma

Zorgverleners, OCMW-werkers en andere hulpverleners die (willen) doorverwijzen naar of tussenkomen in de medische zorg van vreemdelingen, staan voor volgende vragen:

  • Wie gaat de medische zorg betalen?

  • Welke medische kosten kunnen we recupereren? En bij wie?

  • Aan welke voorwaarden moet er voldaan zijn?

Na deze vorming weet je:

  • welke vreemdelingen recht hebben op ziekteverzekering;

  • wat de mogelijkheden zijn voor de betaling van medische kosten voor vreemdelingen die geen Belgische ziekteverzekering hebben.

  • wat de impact is op de medische factuur van regelingen als bv een tenlasteneming;  privéziekteverzekering; dringende medische hulp; derde verantwoordelijke...

Organisatie

Agentschap Integratie en Inburgering

Begeleider

Annika Waag

Meer info