Agenda

Vindplaatsgericht werken: veel meer dan toeleiden

Datum: 
dinsdag 06 oktober 2020 - 09u30 tot 16u00
Locatie: 
Witte zaal (O-Zone), Henegouwenkaai 29, 1080 Brussel
Organisatie: 
Uit De Marge vzw

Wat?

In het jeugdwerk groeit de interesse voor vindplaatsgericht werken. Het blijft moeilijk om sommige groepen kinderen en jongeren te bereiken. Als jeugdwerker moeten we de straat op gaan: plekken zoeken waar we onze doelgroepen kunnen vinden, aansluiting zoeken met hun leefwereld, luisteren en motiveren. Kortom, vindplaatsgericht werken! Maar wat willen we daarmee bereiken? Welke vormen bestaan er en welke mogelijkheden en meerwaarde bieden ze het jeugdwelzijnswerk? Hoe maak je een analyse van de lokale situatie? En hoe werk je via vindplaatsgericht werken aan structurele versterking van de participatie van kinderen en jongeren?

In deze vorming staan we stil bij wat vindplaatsgericht werken inhoudt, welke randvoorwaarden en spanningsvelden er zijn en staan we stil bij praktijkverhalen.

Inschrijven?

Inschrijven voor 30 september 2020 kan via deze inschrijvingslink. De prijs bedraagt €45 voor leden, €60 voor niet-leden sociaal werk en €120 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.