Blog

LEERTRAJECT ZORG VOOR DIALOOG

De diversiteit op onze werkvloeren neemt sterk toe.

Als zorgverlener of toekomstige hulpverlener werk je bijvoorbeeld samen met diverse collega's. Je kan in aanraking komen met discriminerend gedrag van patiënten en cliënten of je hebt cliënteel met andere etnische of levensbeschouwelijke achtergrond. En dat is niet altijd evident. 

Want hoe overbrug je nu die verschillen? Kan en mag je alles bespreken? Wanneer zijn etnisch-culturele verschillen relevant? En hoe leg je binnen een cultureel diverse context gevoelige thema’s op tafel?

Met een cultuursensitieve basishouding in je werk staan, dat kan je leren.

Het online leertraject ‘Zorg voor dialoog’ zal je helpen door je cultuursensitief handelingsvermogen te vergroten. Het zal je het vertrouwen geven om, via gedeelde dialoog, constructief om te gaan met de diversiteit bij cliënten en collega’s. Hiermee willen we respect voor elkaar bevorderen en discriminatie en racisme op de werkvloer voorkomen.

Vanaf eind december 2019 bieden we jou vijf leermodules die focussen op dialoogmethodieken. Deze modules helpen je om spanning, vooroordelen en angst voor conflict om te buigen naar kansen. We bieden deze modules online aan. Zo kan jij ermee aan de slag waar en wanneer je wil. 

De partners in dit project zijn:

Vragen of opmerkingen? 

Contacteer Saar Casteels (Saar.Casteels@vivosocialprofit.org) of Steffie Jalhay (Steffie.Jalhay@vivosocialprofit.org)