Blog

Oproep :Onthaal en integratie van vluchtelingen: burgers in actie

Heb jij ideeën om initiatieven te ondernemen met vluchtelingen en asielzoekers? Kan je ondersteuning gebruiken voor lopende of toekomstige projecten?

Van het culinaire tot sport, via cultuur, het leren van de taal en het helpen bij de oriëntatie in de samenleving: in 2015 steunde de Koning Boudewijnstichting 40 organisaties die op zeer diverse manieren de ontmoeting tussen vluchtelingen en de lokale bevolking mogelijk maakten.

Ook dit jaar willen wij, samen met jullie, dit goede werk verderzetten. Daarom lanceren we een nieuwe oproep voor projecten die vluchtelingen willen samen brengen met de lokale bevolking.

Ben jij lid van een vereniging, buurtcomité, jeugdwerking…? Of heb je samen met een groep vrienden of collega’s een goed idee voor een project dat de integratie van vluchtelingen in de samenleving kan bevorderen? Bekijk dan zeker de details van deze oproep op onze website. Kandidaatsdossiers kunnen ingediend worden tot en met 6 oktober 2016. Wees er dus snel bij!

De geselecteerde projecten zullen tussen de 3.000 en 10.000 euro kunnen ontvangen. Zo werken wij, samen met jullie, aan een betere samenleving voor iedereen.

Lees meer.