Blog

Oproep projecten met gezondheidsapp

Digitale toepassingen zijn aan een opmars bezig in de gezondheidszorg. Via applicaties en mobiele toestellen kunnen patiënten hun gezondheid sneller en beter opvolgen en laten opvolgen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een hartslagmeter die gegevens doorstuurt naar een app op de smartphone van een patiënt. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block lanceert een oproep voor pilootprojecten met gezondheidsapps en mobiele toestellen.

Pilootprojecten
Op dit moment bestaat er nog geen regelgeving rond mobiele applicaties, geen juridisch kader en geen vergoedingsmodel voor zorgverleners. Via de pilootprojecten zal het gebruik van gezondheidsapps op een gecontroleerde manier uitgetest worden, om op basis van die ervaringen een algemeen kader uit te tekenen. In het totaal is er 3,25 miljoen euro uitgetrokken voor de projecten, onder andere om de zorgverleners die apps gebruiken te vergoeden.

Doelpubliek
Iedereen die in de zorgsector werkt, kan een voorstel indienen. Dat kan tot en met 30 september 2016. De projecten zullen ten laatste begin 2017 van start gaan en zes maanden duren. Meer informatie en voorwaarden voor de pilootprojecten vind je hier.