Medewerkers Solentra vzw

Solentra vzw

Solentra maakt deel uit van PAïka, psychiatrische afdeling voor infants, kids en adolescenten van het UZBrussel. Als expert in de transculturele psychiatrie bieden wij psychische zorg en hulpverlening aan jonge vluchtelingen- en migrantenkinderen en hun gezin. Solentra staat voor Solidariteit & Trauma.

Solidariteit, omdat wij gezondheid zien in de brede zin. Ons doelpubliek kampt met complexe psychotraumaklachten na een vaak helse vlucht van de oorlog in hun land. Psychische pijnen en genezing van psychische pijn zijn zeker verbonden met het individu wanneer migratie aanwezig is.  Dit vergt een sterk en breed opvangnet. Verbondenheid is de basis van welbevinden.Onze expertise is oorlogs- en migratietrauma. Wij zijn een hoogkwalitatief en cultuursensitief diagnostisch- en behandelingscentrum. Hierbij doen we voortdurend aan onderzoek en optimalisatie en gebruiken state-of-the-art behandelingsmethodieken. Zo ontwikkelden we onze eigen PACCT®-methode, waarmee de psychische hulpverlening aanzienlijk toegankelijker en efficiënter wordt voor onze doelgroep en dit met garantie van hoge kwaliteit.

De medewerkers van Solentra verzorgen lezingen, workshops e.d. Naargelang het thema wordt bekeken wie best kan worden ingezet. Wij bieden tevens hulp via onze Helpdesk voor Zorgverleners en onze gratis Helpdesk voor Vluchtelingen.

Expertise

  • Community-based werken
  • Cultuur en opvoeding/ontwikkeling van het kind
  • Cultuursensitief werken
  • Migratie
  • Transculturele psychologie/psychiatrie
  • Trauma en andere psychische problemen bij vluchtelingenkinderen

Talen

Nederlands

Contactgegevens

Solentra vzw
Geertrui Serneels
Sainctelettesquare 17
1000 Brussel
E: geertrui.serneels@uzbrussel.be
T: 0473 65 65 68

Delen

Afdrukken

Printvriendelijke versie