Beschermjassen, transculturele hulp aan families (NL) | Boek

Transculturele hulpverlening

Dit boek geeft de lezer inzicht in de manier waarop zijn persoonlijke achtergrond invloedt uitoefent op de omgang met mensen uit een andere cultuur of context. 

Dit boek biedt een nieuw perspectief op de hulpverleningspraktijk. Het gaat in op wat een professional nodig heeft voor een open dialoog met de ‘vreemde ander’. Interculturele competenties komen uitgebreid aan de orde.

Instrumenten die inzetbaar zijn in het contact tussen hulpverlener en cliënt worden besproken. Verder vertellen hulpverleners op een openhartige manier hun verhaal. Deze vaak intieme familieverhalen komen heel dicht bij de lezer, die automatisch gaat nadenken over hoe de lijnen lopen in zijn eigen familie.

Voor wie is dit boek interessant?

Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor hulpverleners. Daarnaast is het interessant voor iedereen die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij.

Wie heeft het geschreven?

Therapeute Kitlyn Tujin A Djie en Irene Zwaan.

Lezen?

Klik hier als u het boek Beschermjassen, transculturele hulp aan families wil bestellen via de website van de uitgeverij.

Of bekijk hier alvast de inhoudsopgave.

Gedetailleerde productinfo

Auteurs: Tjin A Djie, K., Zwaan, I.

Titel: Beschermjassen, transculturele hulp aan families

Uitgeverij: Van Gorcum

Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 9789023243717

Aantal pagina's: 108

Richtprijs: 14,75 euro