Diversiteit in gezondheid en gezondheidszorggebruik : analyse van de data uit de Belgische gezondheidsenquête | Rapport

Rapport: Welke invloed heeft diversiteit op gezondheid? 

De gezondheid van een individu en de gezondheidszorgen die hij of zij zoekt (en al dan niet krijgt), worden bepaald door een brede waaier aan factoren. In een maatschappij die op iets meer dan een halve eeuw tijd grondig is veranderd op sociaal, economisch, en cultureel vlak, zijn ook de factoren die gezondheid en gezondheidszorg bepalen mee gediversifieerd. In de superdiverse samenleving van vandaag houden hulpverleners, in een ideale situatie, rekening met wat het leven van een individu mee bepaalt: niet alleen de culturele, religieuze, etnische achtergrond, maar ook het niveau van scholing, inkomen, hoe een persoon woont, gender, seksuele voorkeur, tewerkstelling,…  

De auteurs willen met dit rapport hulpverleners informeren over het thema en hen inspireren in de richting van zorg die beter afgestemd is op de diversiteit in de patiëntenpopulatie.  

Dit rapport werd uitgevoerd door de Universiteit Gent in opdracht van Kom op tegen Kanker.

Auteurs

Kaatje Van Roy (UGent) , Veerle Vyncke (UGent) , Carlotta Piccardi (UGent) , Stéphanie De Maesschalck (UGent) and Sara Willems (UGent) 

Lezen?

Het rapport kan je hier downloaden.

Gedetailleerde productinfo

Auteurs: Kaatje Van Roy (UGent) , Veerle Vyncke (UGent) , Carlotta Piccardi (UGent) , Stéphanie De Maesschalck (UGent) and Sara Willems (UGent)

Titel: Diversiteit in gezondheid en gezondheidszorggebruik : analyse van de data uit de Belgische gezondheidsenquête

Jaar van uitgave: 2018

Uitgeverij: Universiteit Gent. Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg ; Kom op tegen Kanker

Aantal pagina's: 163

Richtprijs: gratis downloadbaar via de Academic Bibliography UGent

Handle: 8566661