Grondslagen van interculturele communicatie: studieveld en werkterrein (NL) | Boek

Grondslagen van interculturele communicatie: studieveld en werkterrein.

Naast culturele verschillen wordt uitgebreid ingegaan op de andere belangrijke communicatiefactoren zoals wederzijdse beeldvorming, persoonlijke communicatieve vaardigheden en de context.

De auteur verdedigt de stelling dat miscommunicatie in interculturele ontmoetingen meer wordt veroorzaakt door de fixatie op cultuurverschillen en de wederzijdse vooroordelen dan door de mate waarin culturen daadwerkelijk van elkaar verschillen. Cultuur wordt in de praktijk maar al te vaak gebruikt als 'zondebok' en als uitsluitingsmechanisme.

Dit boek geeft geen recept voor het omgaan met mensen uit andere culturen. Wél is het een pleidooi voor het benaderen van elk mens als zelfstandig persoon. En dus niet als vertegenwoordiger van de groep waartoe hij of zij behoort of gerekend wordt.

Voor wie is dit boek interessant?

Voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met mensen met een andere culturele achtergrond. Ook geschikt als studieboek.

Wie heeft het geschreven?

Prof. dr. W. Shadid, antropoloog en bijzonder hoogleraar interculturele communicatie aan de Universiteit van Tilburg. Hij is tevens verbonden aan de Universiteit Leiden.

Lezen?

Klik hier voor de inhoudsopgave van het boek

Klik hier voor een resultatenoverzicht in Google als u het boek Grondslagen van interculturele communicatie wil aankopen via het internet

Volledige productinfo

Auteur: Shadid, W.

Titel: De grondslagen van interculturele communicatie: studieveld en werkterrein

Uitgeverij: Kluwer

Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 9789013041347

Aantal pagina’s: 364

Richtprijs: 36 euro