Ik heb een dokter in Marokko - Een film over de beleving van ziekte en dood in andere culturen | DVD

Wat?

De film ‘Ik heb een dokter in Marokko’ volgt allochtone patiënten en hun familie in Nederland, maar speelt zich tevens af in een Marokkaanse kliniek. 

De verschillen zijn groot. In de verhouding tussen arts en patiënt bijvoorbeeld, in de rol van de familie of in het brengen van slecht nieuws. 

'Ik heb een dokter in Marokko’ is geen blauwdruk voor het omgaan met patiënten uit andere culturen. Daarvoor is elke patiënt en elke cultuur te verschillend. 

Doel is om mensen die in de zorg (gaan) werken een verrijkend beeld te geven van een andere beleving en verwachting van zorg.

Wie?

‘Ik heb een dokter in Marokko’ is gemaakt door de Nijmeegse filmmakers Nelleke Dinnissen en Paul van Laere (Valadin Film), in samenwerking met Saida Aoulad Baktit. 

Nelleke Dinnissen is naast filmmaker tevens redacteur bij het Radboudumc. Paul van Laere is behalve filmmaker ook (wetenschaps)journalist en docent ‘Popularisatie van Biomedische Wetenschap’ bij het Radboudumc.

Saida Aoulad Baktit is geestelijk begeleider/zorgconsulent van allochtone patiënten bij de Dienst Geestelijk Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc.

Bestellen?

Op de site http://www.dokterinmarokko.nl/bestellen/  kan je de dvd ‘Ik heb een dokter in Marokko’ bestellen. De prijs is 12,50 euro inclusief verzendkosten.