Interculturele jeugd en opvoedhulp (NL) | Boek

Interculturele jeugd en opvoedhulp

Een cultureel venster op de hulpverlening aan migrantenjongeren en hun gezinnen

Interculturele jeugd en opvoedhulp biedt
- cijfers, theoretische achtergronden en inzicht in thema’s als cultuur en religie, migratie, identificatieprocessen en opvoeden in een multi-etnische omgeving
-
een methodisch concept voor de jeugd en opvoedhulp. Geen specifieke methodieken voor bepaalde culturen, maar een verhandeling waarin drie deelgebieden

  • kennis en inzicht,
  • interculturele competenties
  • een ‘cultureel venster’ als dialogisch instrument

in onderlinge samenhang worden behandeld. Het bijzondere aan dit concept is dat het zeer concreet wordt uitgewerkt en onmiddellijk toepasbaar is. Bekeken wordt welke betekenis cultuur en migratie hebben voor de migrant als uniek persoon, als individu. Interculturele jeugd en opvoedhulp is ‘hulp op maat’.

Het boek geeft beschouwelijke en concrete praktische informatie. Het is daarmee een bron van inspiratie voor professionele interculturele jeugd en opvoedhulp.

Voor wie?

Voor jeugdwerkers en jeugdhulpverleners

Wie heeft het geschreven?

Harold Sarneel is sociaal wetenschapper en bedrijfskundige, tevens opgeleid als psychosociaal therapeut en docent agogische vakken. Hij was werkzaam als jeugdhulpverlener, docent agogische vakken en directeur/bestuurder in de jeugdzorg.

Bestellen?

Klik hier als je het boek wil bestellen bij uitgeverij Eburon.

Gedetailleerde productinfo

Uitgeverij: Eburon
Jaar van uitgave: 2012
ISBN: 9789059726277
Aantal pagina's: 214
Richtprijs: 19,90 euro