Methodiekendoos Jongeren Islam Gender | Educatief materiaal

Methodiekendoos jongeren, islam en gender

De methodiekendoos bevat gespreksregels en 8  methodieken om met kleine groepjes moslimjongeren te werken rond hun zoektocht naar een islamitische identiteit. Elke methodiek bestaat uit een handleiding en werkmateriaal.

Bij elke methodiek wordt specifiek aandacht geschonken aan de factor gender. Talrijke onderzoeken wijzen immers uit dat de religieuze identiteit in belangrijke mate de beeldvorming over man/vrouw-zijn beïnvloedt.

Om deze methodieken te gebruiken hoef je geen islamdeskundige te zijn. Het is vooral belangrijk om jongeren te laten voelen dat je hun vragen en zoeken ernstig neemt, dat je naar hen wilt luisteren en loyaal met hen wil meezoeken

Voor wie?

Hulpverleners en intermediairen die met groepen moslimjongeren vanaf 14 jaar het gesprek willen aangaan over hun religieuze identiteit.

In principe voor groepen van 8 à 10 personen. Mits aanpassingen kan een aantal methodieken ook gebruikt worden voor individuele gesprekken of in grotere groepen. Eventueel ook voor groepen van jongeren met verschillende levensbeschouwingen.

Wie heeft het gemaakt?

Motief vzw. Motief vzw ontwikkelt
 en
 organiseert
 vorming(sproducten)
 op
 het
 snijpunt
 van
 geloof/ levensbeschouwing en  samenleving.Bestellen?

Het materiaal kost 60 euro (excl. verzendingskost).

Klik hier om de methodiekendoos Jongeren Islam Gender te bestellen