Moeders van de stilte | Boek

In Moeders van de stilte brengt psychologe Birsen Tapnar een stille strijd onder woorden. Ze luisterde in haar praktijk naar de problemen en twijfels van moedige vrouwen en reconstrueerde hun levensverhaal.

Pelin, wier ouders naar Belgie immigreerden voor zij geboren werd, verliest haar echtgenoot en twee kinderen in een brand, waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet. Elif is een kersverse huwelijksmigrant. Wanneer er problemen opduiken in haar huwelijk, komt ze voor belangrijke dilemmas te staan. Hulya, die al tien jaar in België woont, wordt zwaar ziek. Daardoor wordt zij gedwongen om keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt te herzien. Drie vrouwen van dezelfde leeftijd staan op een kruispunt in hun leven. Ze worstelen met vragen over geslacht en etniciteit, maar worden vaak niet gehoord.  Bij haar dagelijkse werk ziet Birsen Taspinar hoe migratie zowel verrijkend als verwoestend kan werken in het leven van mensen.

Voor wie is dit boek interessant? 

Voor ieder wie geïnteresseerd is in het leven van Turks-Belgische vrouwen.

Wie heeft het geschreven? 

Birsen Taspinar is psychologe en systeemtherapeute. Omdat zij van oordeel was dat psychologie niet zonder culturele betekenissystemen beschouwd kan worden, studeerde ze daarna sociale en culturele antropologie.

Lezen? 

Klik hier als u het boek Moeders van de stilte wil bestellen via de uitgeverij.

Gedetailleerde productinformatie

Uitgeverij: De Bezige Bij

Jaar uitgave: 2013

ISBN: 9789085424864

Aantal pagina's: 256 pagina's

Richtprijs: 19,99 euro