Racisme - Over wonden en veerkracht | Boek

Wat? 

In haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling van mensen schaadt (Deel I - Racisme en zijn impact). Maar ze geeft ook wegwijzers om de veerkracht en weerbaarheid van slachtoffers te versterken (Deel II - Wegwijzers om met racisme om te gaan). Met die wegwijzers kunnen ouders en vrienden, maar ook leerkrachten en sociaal werkers verder aan de slag.

Dit boek pleit vurig voor meer slachtoffercultuur. Want racisme doét iets met mensen, pepert Naima Charkaoui ons aan de hand van tientallen voorbeelden in. Ze reikt handvatten aan om met de gevolgen om te gaan en focust op veerkracht, weerbaarheid en hoop. 'Wanneer iemand praat, wordt het dag’, schrijft uittredend kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen in zijn voorwoord. 'Deze gedachte geeft treffend mijn ervaring weer bij het lezen van dit boek.’

Wie?

Naima Charkaoui is momenteel beleidsadviseur bij het Kinderrechtencommissariaat en was meer dan 10 jaar coördinator van het Minderhedenforum, een koepel van organisaties van etnisch-culturele minderheden. Als dochter van een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder, groeide ze op in West-Vlaanderen en studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Gent.

Voor wie?

O.a. voor leerkrachten en sociaal werkers.

Bestellen?

Bestel het boek bij uitgeverij EPO.

Gedetailleerde productinfo:

  • Uitgeverij: EPO
  • Jaar van uitgave: 2019
  • ISBN: 9789462671614
  • Aantal pagina's: 208
  • Richtprijs: 20,00 euro