Reradicaliseren - Ronselen voor een betere wereld | Boek

Over het boek

Een opeenvolging van extremistische aanslagen dreigt onze samenleving in het defensief te dringen. We zijn koortsig op zoek naar snelle antwoorden. Maar stellen we wel de juiste vragen? Durven we ook te leren van de extremisten zelf? Hoe komt het toch dat zij zo succesvol zijn in het winnen van de harten en de hoofden van onze jeugd? Is het hun verderfelijke programma? Zijn het hun gewiekste technieken? Of hebben wij als samenleving de jeugdige vechtlust voor verankering, verbeelding en verbetering collectief onderschat?

Reradicaliseren biedt een antwoord op al deze vragen, een manier om verder te durven kijken en in te zien dat we de kennis over extremisten beter kunnen benutten.

Over de auteur

Stijn Sieckelinck (Duffel, 1980) houdt zich als pedagoog al jaren intensief bezig met radicalisering bij jongeren. Onze maatschappij pakt dat probleem verkeerd aan, meent hij. We denken te veel in termen van veiligheid. Terwijl (moslim)radicalisme vooral voortkomt uit een zoektocht naar zingeving en identiteit.

Lezen?

Klik hier als u het boek Positieve identiteitsontwikkeling met moslimjongeren wil bestellen via de website van de uitgeverij.

 

Gedetailleerde productinfo

Auteur: Stijn Sieckelinck

Titel: Reradicaliseren - Ronselen voor een betere wereld

Uitgeverij: LannooCampus

Jaar van uitgave: 2017

ISBN: 9789401442695

Aantal pagina's: 288

Richtprijs: 19.99 euro