Roma in beweging | Boek

Roma in beweging, handvaten voor onderwijs en hulpverlening

De Foyer Brussel heeft onderzoek gedaan om de diverse Roma-groepen duidelijker in kaart te brengen; hun aantallen en verspreiding, hun situatie, bezigheden en ambities,...Ook worden de verschillende sociale en culturele achtergronden van de aanwezige groepen in de landen en regio's van herkomst belicht. 

Het boek dient ook als praktisch instrument voor mensen uit het onderwijs en de hulpverlening die met Roma-families werken. Thema’s als onderwijs, bemiddeling, bedelen enz. worden grondig uitgediept via getuigenissen van Roma en Roma-bemiddelaars (die als brugfiguur naar inclusie optreden).Tal van tips worden aangereikt voor een beter begrip van Roma-families, voor een vruchtbare samenwerking met hen en voor een adequate beleidsmatige aanpak.

Het boek besteed oa aandacht aan de beeldvorming rond Roma: het beeld van bedelaars met kinderen is niet representatief, ze werken, kopen huizen, volgen hier onderwijs. Dat stereotype beeld bemoeilijkt bovendien hun integratie. Nochtans is hun deelname aan de arbeidsmarkt nodig om de uitdagingen rond welvaart en de zorg voor ouderen het hoofd te kunnen bieden.

Voor wie? 

Voor mensen uit de hulpverlening die met Roma-families werken.

Wie heeft het geschreven? 

Koen Geurts, stafmedewerker Roma en woonwagenbewoners Regionaal Integratiecentrum Foyer Brussel, heeft dit boek geschreven in samenwerking met Roma-bemiddelaars.

Geïnteresseerd? 

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting. 

Je kan het boek kopen door een mail te sturen naar rita.devriese@foyer.be of via het nummer 02/411.74.95.

Gedetailleerde productinfo 

Een uitgave van RIC Foyer Brussel vzw
Jaar van uitgave: 2014
Aantal pagina's: 412
Richtprijs: 18 euro