Slecht slapen, piekeren en stress? Een wegwijzer voor mensen met een migratieachtergrond | Brochure

Wat?

Als begeleider, hulp- of dienstverlener is het niet altijd gemakkelijk om met anderstaligen een gesprek over psychische klachten te starten.

Heb je iemand met een migratieachtergrond voor je, die last heeft van negatieve gedachten? Iemand die veel heeft meegemaakt? Deze brochure maakt de drempel kleiner om het gesprek aan te gaan.

Zo maak je voor de klant, die negatieve gevoelens en stress ervaart, volgende vragen bespreekbaar: 

  1. Welke klachten herkent de klant?

  2. Wat kan de klant zelf doen aan die klachten?

  3. Wanneer heeft de klant hulp nodig?

  4. Wie kan de klant helpen?

  5. Welke soort hulp bestaat er?

  6. Welke hulp is er voor kinderen en jongeren?

De brochure is beschikbaar in 9 talen: Arabisch, Dari, Engels, Farsi, Frans, Nederlands, Pashto, Roemeens en Russisch. Elke versie begint met de Nederlandstalige tekst, gevolgd door de vertaling. Je kan op de voorpagina ook op de vertaalde titel klikken, waardoor je rechtstreeks naar de andere taal gaat.

Als begeleider, hulp- of dienstverlener  is het niet altijd gemakkelijk om een gesprek over psychische klachten te starten. Als je merkt dat iemand last heeft van negatieve gedachten, kan dit een instrument zijn om zo’n gesprek te starten.

Door wie?

Het Agentschap Integratie & Inburgering en het Steunpunt Geestelijke Gezondheid hebben samen deze brochure uitgebracht in 2019. In 2021 volgde een update met 2 nieuwe talen: Dari & Pashtu.

Geïnteresseerd?