Slecht slapen, piekeren en stress? Een wegwijzer voor mensen met een migratieachtergrond | Brochure

 

Wat?

Als begeleider, hulp- of dienstverlener is het niet altijd gemakkelijk om met anderstaligen een gesprek over psychische klachten te starten. Heb je iemand met een migratieachtergrond voor je, die last heeft van negatieve gedachten? Iemand die veel heeft meegemaakt? Deze brochure maakt de drempel kleiner om het gesprek aan te gaan. Zo maak je voor de klant, die negatieve gevoelens en stress ervaart, volgende vragen bespreekbaar: 

  1. Welke klachten herkent de klant?

  2. Wat kan de klant zelf doen aan die klachten?

  3. Wanneer heeft de klant hulp nodig?

  4. Wie kan de klant helpen?

  5. Welke soort hulp bestaat er?

  6. Welke hulp is er voor kinderen en jongeren?

De brochure is in 7 talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Farsi, Roemeens en Russisch. Elke versie bevat eerst de Nederlandstalige tekst, gevolgd door de vertaling. Je kan de tekst afprinten voor je klant of een flyer, met de url voor de tekst, meegeven.

Door wie?

Het Agentschap Integratie & Inburgering en het Steunpunt Geestelijke Gezondheid hebben samen deze brochure uitgebracht.

Voor  wie?

De brochure richt zich op alle dienst- en hulpverleners van OCMW’s, CAW’s, Fedasil, Agentschap Integratie & Inburgering, … zoals trajectbegeleiders, consulenten Nederlands leren, leerkrachten MO, etc.

Geïnteresseerd?

Download de brochure in de verschillende versies via de website van Agentschap Integratie en Inburgering. Ook de flyer kan je daar downloaden.