Volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland (NL) | Boek

Volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland

In dit boek gaat de auteur op zoek naar het hoe en wat van islamitische genezers: welke behandelingen passen zij toe en welke patiënten maken gebruik van hun diensten?

Na een historisch-sociologische beschouwing over de verhouding tussen de islam en het volksgeloof in islamitische samenlevingen gaat de auteur in op de maatschappelijke positie van islamitische genezers in Nederland. Hij beschrijft hoe islamitische genezers aspecten van hun eigen culturele en religieuze achtergronden combineren met de mogelijkheden die de Nederlandse samenleving hen biedt.

Daarmee toont hij aan dat naast de geïnstitutionaliseerde islam inmiddels ook het meer informele islamitische volksgeloof een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving speelt.

Wie heeft het geschreven?

Cor Hoffer, een Nederlands cultureel antropoloog en socioloog. Hij schreef veel over transculturele psychologie en traditionele en religieuze geneeswijzen. Als onderzoeker en trainer  interculturele communicatie werkt hij bij de GGZ-organisatie Parnassia Bavo Groep.

Boek bestellen?

Klik hier voor een resultatenoverzicht in google als u het boek Volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland wil aankopen via het internet.

Gedetailleerde productinformatie

Auteur: C.B.M. Hoffer

Titel: Volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland

Uitgeverij: Rozenberg Publishers

Jaar van uitgave: 2000

ISBN: 9051705085

Aantal pagina’s: 369

Richtprijs: 39,95 euro