Werken met vluchtelingenkinderen en hun ouders in de kinderopvang | E-learning

Wat?

De komst van jonge vluchtelingenkinderen en hun ouders stelt kinderopvangorganisaties en pedagogisch medewerkers voor uitdagingen in hun dagelijks werk. De e-learning ‘Werken met vluchtelingenkinderen en hun ouders in de kinderopvang’, helpt hen met die uitdagingen om te gaan.  

De e-learning biedt de mogelijkheid om te oefenen met realistische casussen rond veelvoorkomende dilemma’s. Daarnaast vind je in de e-learning praktische tips, tools en relevante links naar meer informatie waar je direct mee aan de slag kunt bij vluchtelingengezinnen.

Bedrijfsbreed dezelfde werkwijze toepassen kan door de e-learning niet alleen individueel te volgen, maar deze onderdeel te maken van gesprekken op de werkvloer (blended learning). 

Inhoud van de e-learning module:

  • Beschrijving leerdoelen, en hoe je er mee aan de slag kunt gaan
  • Video’s met ervaringen van collega’s in de praktijk
  • Casussen met 10 dagelijkse situaties met vluchtelingenkinderen en hun ouders in de kinderopvang
  • Opdrachten om te oefenen op de werkvloer
  • Handige tools en verwijzing naar relevante informatie

Voor wie?

Ben je locatiemanager, coach of organisatiepedagoog? Dan biedt de e-learning richtlijnen om de dilemma’s én de aanpak daarvan te bespreken op de groepen, in een teamoverleg en tijdens studiedagen.

Door wie?

De blended learning module is ontwikkeld door Sardes, Sociaal Werk Nederland en Pharos, in samenwerking met medewerkers van kinderopvangcentra. 

Geïnteresseerd?

De e-learning ‘Werken met vluchtelingenkinderen en hun ouders in de kinderopvang’ is te vinden op het Pharos leerplatform. Je kunt gratis een account aanmaken en de e-learning volgen.