www.eergerelateerdgeweld.info (NL) | Website

Deze site brengt een handleiding en informatie voor iedereen die met eergerelateerd geweld in aanraking komt. Je vindt er nuttige handvatten, tips en achtergrondinformatie. Over hoe je eergerelateerd herkent en onderscheidt van huiselijk geweld, bijvoorbeeld.

Voor wie?

In eerste instantie voor intakers en begeleiders in de vrouwenopvang. Hulpverleners die directe contacten hebben met cliënten en die ondersteuning zoeken bij de hulpverlening.

De website is ook interessant voor andere hulpverleners en professionals die meer willen weten over de opvang en begeleiding van slachtoffers. Bijvoorbeeld medewerkers van organisaties die werken rond huiselijk geweld of instellingen uit de jeugdzorg. Maar ook onderwijsinstellingen, huisartsen, politie.

Een deel van de info is alleen voor Nederlandse hulpverleners interessant, maar het grootste deel van de site is ook voor Vlaamse hulpverleners bruikbaar.

Wie heeft het gemaakt?

De website is een initiatief van de Federatie Opvang, de Nederlandse koepelorganisatie voor de instellingen voor de maatschappelijke opvang en vrouwenopvang.

Website bezoeken?

Surf naar www.eergerelateerdgeweld.info