Zorg voor allochtone ouderen | Boek

Allochtone ouderen

In Zorg voor allochtone ouderen brengt David Talloen een weerslag van de opgedane ervaringen in het werken met allochtone ouderen in Vlaanderen en Brussel. Het boek schetst de maatschappelijke positie van allochtone ouderen en toont aan waarom ze een risicogroep dreigen te worden.

De auteur reikt mogelijke oplossingen aan. Dit zowel op het niveau van het individu, de organisatie als het beleid. Het boek dateert van 2007 maar is op vele vlakken nog erg up to date.

Deze publicatie is een onderdeel van de drieluik rond allochtone ouderen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Andere realisaties zijn de dvd “Oud worden … waar dan ook” en de brochure “Wegwijs in het interculturaliseringsaanbod voor ouderenzorg in Oost-Vlaanderen”.

Voor wie?

Interessant voor iedereen die wil werken aan de interculturalisering van de dienst- en zorgverlening voor ouderen. Het is een uitgave van de Provincie Oost-Vlaanderen, maar richt zich uitdrukkelijk tot hulpverleners in heel Vlaanderen en Brussel.

Wie heeft het geschreven?

David Talloen, beleidscoördinator van de dienst Maatschappelijke Participatie van de Provincie Oost-Vlaanderen. Deze dienst stimuleert al lang de interculturalisering van de dienst- en zorgverlening voor ouderen.

Het boek lezen?

Je kan het bestellen via de website van de provincie Oost-Vlaanderen of gratis downloaden op volgende link.

Volledige productinfo

Auteur: Talloen, D.

Titel: Zorg voor allochtone ouderen

Uitgever: Kluwer

Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 90 4651 279 1

Aantal pagina’s: 144

Richtprijs: 13,80 euro