Naziha Maher

Naziha Maher is Arabist/islamoloog en werkt al meer dan 30 jaar rond diversiteit en inclusiviteit op alle vlakken. Gestart in het onderwijs, CLB, journaliste bij Wereldwijd (voorloper MO), trainer diversiteit, VDAB, gezondheidszorg heeft Naziha hierover heel wat expertise opgebouwd. Vooral omdat ze als pionier veel projecten en initiatieven mee ontwikkeld en aangestuurd heeft. Dit o.a. in jeugdwerkingen, vrouwenwerkingen, interculturele bemiddeling, job coaching, cultuursensitieve zorg in de oncologie en palliatieve zorg. 

Naziha is sinds 2005 werkzaam bij Kom Op Tegen Kanker als 'coördinator mensen met een migratieachtergrond'. In die rol behoren het ondersteunen van kankerpatiënten en hun naasten, adviseren van zorgverleners, vrijwilligerswerking aansturen, training en vorming geven, beleidswerk en opzetten van allerhande outreachende projecten rond kankerpreventie, sensibilisering en informatieverstrekking ism partners in Vlaanderen en Brussel tot haar takenpakket. 

Naziha beschikt over een zeer uitgebreid netwerk, geeft advies op maat over hoe moeilijke doelgroepen te bereiken en een duurzame zorgrelatie mee opbouwen. Vanuit haar rijke praktijkervaring geeft ze boeiende, interactieve vorming en training rond cultuursensitieve werken in de gezondheidszorg. 

Expertise

  • Community-based werken
  • Cultuursensitieve zorg
  • Gezondheid & cultuur
  • Interlevensbeschouwelijke dialoog
  • Intervisie en coaching
  • Mantelzorg

Talen

Arabisch, Engels, Frans, Nederlands

Contactgegevens

Kom Op Tegen Kanker
Naziha Maher
Koningsstraat 217
1210 Brussel
E: Naziha.maher@komoptegenkanker.be
T: 0484/30.48.89

Delen

Afdrukken

Printvriendelijke versie